קורס גלישת גלים-לנשים מתקדמות: למה מומלץ לגלוש גם בתנאי ים קשים?

קורס גלישת גלים-לנשים מתקדמות: למה מומלץ לגלוש גם בתנאי ים קשים?

טיפים מתוך אימון גלישה קבוצת המתקדמות “Lucky 10” ,שהתקיים ביום שישי 06.12.13  בחוף המערבי.

היה ים לא קל ומתסכל.

לגולשות היתה מוטיבציה רבה וציפייה לעבוד ולהשתפר בעת האימון על לקחת פינה, להצליח לגלוש את הדרופ וכולי                          אך התנאים היו קשים יותר והגולשות יצאו מתוסכלות בעיקר בהרגשה שיכלו להשתפר יותר בגלישה אם רק היו תנאים טובים יותר.         אז זהו שלא בהכרח!

המאמר הראשון לקבוצה מוקדש לנקודה הזו

נתאר קצת את מצב הים שהיה:

הגלים היו בגובה 40-50 ס”מ זה לא כ”כ גבוה, אך הגלים היו סגורים יחסית, שבירת הגל היתה חזקה ומהירה,                                הגלים “נטרקו” על המים – כל אלה הקשו מאד בתהליך תרגול הגלישה

לפני האימון המוטו של המתאמנות בזמן האימון היה: “ללכת על זה !!!”                                                                                   לתפוס כמה שיותר גלים, ולהצליח לעשות את “הדרופ”                                                                                                        אחרי האימון חלק מהבנות יצאו קצת “מבואסות”

קודם כול, חשוב להזכיר לכן שהצלחה בלימוד של אלמנט זה או אחר בגלישה (כמו בכל דבר) הינו תהליך ולא פתרון אינסטנט

לדוגמא: אם החלטת שאת חייבת ללמוד לגלוש פינה – זה תהליך שמצריך סבלנות,נחישות וזמן (כמו כול דבר כבר אמרנו?) צריך סבלנות לקחת  את הגל הנכון נחישות ללמוד בכל מיני תנאים ולדעת שזה לוקח זמן ללמוד בעיקר בגלל שלא תמיד תנאי הים אידאליים אך התהליך קורה גם בתנאים קשים וגם אם את לא רואה שיפור במיידי, את משתפרת כל הזמן ומה שחשוב הוא להתמיד ולא לחכות לים הנכון, כי ההמתנה תוציא אותך משיגרת הגלישה שלך ותאט את ההתפתחות שלך בגלישה ואלי אף תגרום לך לוותר על התחביב המדהים הזה

אז הנה שלוש סיבות מדוע מומלץ ללמוד לגלוש בים קשה                                                                                      ולמה את לא באמת מבזבזת את הזמן אלא עושה התקדמות ושיפור משמעותי שאת התוצאות תראי בהמשך:

1. נכון שזה לא היה קל, תנאי הים לא היו קלים לגלישה, אבל זה מה שנפטון שלח לנו באותו הבוקר. המטרה שלנו באימונים ובגלישה, היא לשמור על עיקביות בגלישה וללמוד למצות את המקסימום מכל סוגי הימים כי מכולם נתרם ונלמד ודווקא אם נלמד לגלוש בתנאים קשים יותר כגון גלים סגורים היכולות שלנו ישתפרו הרבה יותר מאשר לגלוש רק בים מושלם

דווקא כשהגלים סגורים, זו הזדמנות מצויינת להתאמן על “דרופים”, על להצליח לגלוש את הגל מהחלק העליון לתחתון, מבלי ליפול.. זו הזדמנות מצויינת לחזק את השליטה שלך על הגלשן ואת מהירות התגובה שלך על הגל…

בהמשך, שיגיע “היום המושלם”, יום עם גלים נוחים לגלישה, תהיי מוכנה להצליח לגלוש הרבה יותר טוב ועם יותר ביטחון במים..

יוסיין בולט אלוף העולם בריצה ל100 מטר ועוד שלל תארים והשגים, מתאמן בריצה לעיתים בדרך הזו: הוא נכנס לבריכה בשיפוע ומתחיל חצות אותה בריצה מספר רב של פעמים העומס המופעל על הלב שלו ועל השרירים הרלוונטיים פי כמה וכמה רב יותר ובהתאם אח”כ קל לו יותר על המסלול

לכן חשוב שתראי בתנאים הללו יתרון ולא חיסרון כי המוטו שלנו יהיה קשה בימים סוערים ו fun בימים מסודרים.

2. כולנו רוצות לגלוש בגלים מושלמים, אבל אם נחכה רק לים מושלם, בקושי נגלוש במיוחד בארץ.

את הגלים המושלמים נשאיר לטיולי גלישה בחו”ל ולימים אחרים שכן יש גל מושלם בארץ.

בזמן האימונים, ננצל כל הזדמנות לשפר את הגלישה שלנו… ונוכל להגיע מאד רחוק ולסיפוק רב.

בהקשר הזה אין תיאור טוב יותר מהמשפט (הצבאי אומנם) והכל כך נכון: “קשה באימונים – קל בקרב” אם תצליחי לרדת גלים כמה שיותר סגורים – יהיה לך קל יותר אח”כ בים מסודר ותגיעי לביצועים הרבה יותר טובים

3. גלישה וכניסה למים בתנאים אלו מאפשרת לך הכרה עמוקה ואינטואיטיבית יותר עם תנאי הים הקשים כגון זרמים גלים גבוהים ולא מסודרים ועוד ובכך את משפרת את הביטחון שלך במים וההתמצאות שלך וזאת מאפשר לך להיות רגועה יותר בתנאים כאלו ובהתאם הביצועים שלך יהיו טובים יותר כך שככל שתצברי יותר “שעות” בים קשה ככה תלמדי את הים ופחות תפחדי ובהתאם הביטחון שלך יעלה

אז אם נסכם כדאי ללכת לים ולהתאמן ולשפר את הגלישה גם בתנאי ים קשים על מנת:

-לשמור על רצף אימונים

-לפתח חיבור לים ולמים בכול התנאים ובכך לנטרל פחד

-לשפר את הביצועים בים מסודר

אז איך גולשים בים שבו הגלים סגורים?

1. להיעמד מהר יותר                                                                                                                                           בים שבו הגלים סגורים יש להקפיד להיעמד על הגלשן בשלב מוקדם הרבה יותר מאשר בים עם גלים פתוחים.                                       בגלישה, יש דברים שהם טכניים וניתן לתרגל אותם ע”י פיתוח טכניקה נכונה

למשל, תפיסת פינה או תרגול של ביצוע על הגל ויש דברים שבתכלס,                                                                                   לא ניתן ללמד אותם והם נרכשים רק ע”י אימון ניסיון ופיתוח התחושה שלך על הגל…

אחד מהם זה נושא תזמון תפיסת הגל:ההצלחה שלך בתפיסת הגלים נרכשת ע”י תרגול בלבד!                                                       ככל שתתפסי יותר גלים בזמן אימון או בזמן הגלישה החופשית שלך, כך תוכלי להתחבר אינטואיטיבית לתחושה שלך על הגל ולזהות את התזמון המדוייק להיעמד על הגלשן.                                                                                                                              אם תעמדי מהר מידי תפספסי את תנופת הגל, תישארי עומדת על הגלשן והגל ימשיך בלעדייך…                                                  אם תעמדי לאט מידי הגל יישבר לפני שתספיקי להיעמד ותפספסי את הגלישה על מורד הגל (“הדרופ”)

כבר בשלב החתירה שלך על הגלשן, את צריכה להיות נחושה להצליח לקחת את הגל! בלי להסס בלי להתחרט ובלי לפחד.

2. לפני הכניסה למים בחני את תנאי ים:

התבונני על הגלים מספר דקות מחוץ למים ובדקי את התנאים:                                                                                           האם הים סוער או רגוע, האם הים גבוה או נמוך, האם הגלים “פתוחים” (גלים ארוכים עם פינה) או “סגורים”.                                     הגדירי לעצמך מראש, איפה את מתמקמת ביחס לגולשים האחרים ומהיכן את תופסת את הגלים…

בהתאם לפרמטרים הללו את תדעי היכן אופטימלי להתמקם

איך תדעי, את שואלת את עצמך?

התשובה היא שתרכשי נסיון באימונים שלנו זה חלק ממערך השיעורים וגם המאמר הבא שלנו יעסוק בדיוק בזה

3. בין אם את גולשת לבד או איתנו תמצי את הזמן שאת במים לגלישה                                                                                קחי כמה שיותר גלים בסשן הגלישה שלך.

הרבה פעמים אני נתקלת בגולשות ש”מבזבזות” המון זמן על ישיבה על הגלשן כאשר מסביב הגולשים הבנים לוקחים המון גלים…כמובן שזו הכללה אבל באופן כללי זה נכון.

זה לא בגלל שהם טובים יותר או מנוסים יותר (למרות שלפעמים הם דיי בטוחים בזה-:)זה רק בגלל שהם זזים יותר..                           מחפשים כל הזמן את הגלים, “צדים” אותם.אם את מזהה התקפה מגיעה בצד שמאל שלך, תחתרי לשם!                                      אם את מזהה שאת יושבת הרבה זמן בלי לקחת גלים תרדי למטה יותר לכיוון החוף ותיקחי את הגלים הקטנים יותר שהגולשים לא מגיעים אליהם…

בפעם האחרונה שגלשתי, זה היה בחוף טופסי והיה ים נמוך יחסית.. כול הגולשים ישבו למעלה וחיכו לגלי התקפות בלבד.התיישבתי 1-2 מטר למטה מכולם.לקחתי הרבה יותר גלים מכולם והרגשתי שאני גולשת לבד במים..

אל תחכי לגל המושלם או לגולש הנחמד שיפנה לך את הגל שלו… תחתרי לכל גל שהוא גליש.

עם הזמן את גם תדעי לזהות טוב יותר מי גליש ומי פחות  אל תתמקדי בזה כעת פשוט תתפסי.

4. התחברי לתחושה…

מהרגע הזה שלקחת את הגל הסגור הנל -זאת את מול עצמך. אין משהו טכני שאפשר ללמוד בשלב הזה (למעט המיקום שלך על הגלשן אם את שוכבת קדימה מידי אז סיכוי גבוה שתתחרטמי) הדבר היחיד שנותר לך לעשות – זה לעשות! להיעמד כמו שצריך, ולהצליח לעשות את הדרופ או להיעמד וליפול…

ככל שתתנסי יותר בחתירה ועמידה על הגלשן, כך תצליחי טוב יותר להיעמד בתזמון הנכון ובמיקום הנכון על הגלשן…

תלמדי להרגיש את הגל תוך כדי חתירה – כמה מהיר וחזק הוא? כמה מהר את נעמדת על הגלשן? זה עניין של תחושה ונסיון, זה לאפשר לעצמך ליפול ולא להיבהל מזה – אלא להבין שזה חלק מהדרך..

נפלת? קחי דקה להבין למה נפלת ותחזרי כמה שיותר מהר למעלה לתפוס את הגל הבא שלך.

ככל שתיפלי יותר, ככה תלמדי טוב ומהר יותר על עצמך ועל הגלים.

אל תתבאסי מהנפילות – הן חלק מהתהליך, לא צריך להתרגש מזה ולא לקחת את זה באופן “אישי”..

 

 לסיכום, איך להצליח לקחת דרופ בים נוקשה שבו הגלים סגורים?

חשוב שתדעי שאם זה גל של 40 ס”מ או מטר, העיקרון הוא זהה!

אחרי שחתרת לגל והצלחת להיכנס אליו עם מספיק מהירות, תעמדי על הגלשן ותעבירי את משקל הגוף קדימה לרגל הקדמית, כאשר הסנטר שלך מורם, המבט קדימה והכתף הקדמית מובילה את התנועה…

הכי חשוב – זה הכל עניין של ביטחון בעצמך וביכולת שלך! אל תהססי ואל תתחרטי.. אם החלטת לחתור על הגל – לכי על זה בכל הכוח!! מקסימום… תצליחי

יש לך שאלה או הערה/הארה? בבקשה תגיבי/שאלי כאן למטה

צרו קשר עוד היום: 052-3419009 info@mayasurf.com שלחו פנייה